Bir yabancıysanız ve Ukrayna vatandaşı ile evlenecekseniz yada halen evilyseniz o zaman bu makale tam sizlere göre.

Bir yabancıysanız ve Ukrayna vatandaşı ile evlenecekseniz yada halen evilyseniz o zaman bu makale tam sizlere göre.

Evlilik, sivil kayıt makamları tarafından tescil edilen bir erkek ve bir kadının birliğidir. Ukrayna vatandaşları, bir yabancı ve vatansız bir kişi evlenebilir. Evlilik durumunuzu kaydetmek için bir takım koşullara uymanız gerekir:

  • Evlenebilecek kişilerin kayıt gününe göre 18 yaşına ulaşmaları (veya mahkeme kararı ile - 16 yaşından büyük kişilerin isteği üzerine) evlilik hakkı verilmesi;
  • kişinin başka bir kişiyle resmi bir evlilik kaydı olmaması;
  • Evliliğe engel olan akrabalık bağı bulunmaması (birinci derece akrabalar, evlat edinilen ve evlat edinen ebeveynler arasında evlilik bu sınırların içersine dahildir).

Koşullara uygunluk belgelenmektedir

Ukrayna vatandaşı ile evlilik Ukrayna'da oturma izni almak için sebebiyet oluşturur.

Şunları dikkate almak gerekir: - 2 yıla kadar süreli evlilik, Ukrayna'da geçici oturma izni alma hakkını verir; - 2 yıldan daha uzun süreli bir evlilik - daimi ikamet izninin alınmasına temel sebep ola bilir.

 

Yabancının sunması gerekenler:

  • Ukrayna'da yasaları ihlal etmeden kaldığını delil gösteren mühürlü pasaport (kişinin kendisini ve yaşını onaylar);
  • yabancının evlenmediğini belirten (pasaportun medeni hal hakkında bilgi içermemesi koşuluyla),
  • yabancının menşe devletinin yetkili makamı tarafından belgelenen döküman (belirlenmiş kurallara göre yasallaştırma veya apostil mührü gereklidir)
  • Eğer kişinin ilk evliliği değilse, bir önceki evliliğinin bittiğine dair yasal devlet tarafından tasdiklenmiş belge.

 

Bir yabancıyla evlilik işlemleri prosedürü

  1. Gelecekteki eşler şahsen RAGS kuruluşuna, bir örneği kanunla belirlenen bir başvuruda bulunurlar. Başvuranlar, başvurunun sunulacağı RAGS yetkisini kendileri seçerler. Bir yabancı iyi geçerli sebeplerden dolayıbulunamazsa, o zaman noter tasdikli vekaletname esasında başvuru temsilcilerinden biri tarafından yapılır.
  2. RAGS yetkilileri başvuruyu kabul eder ve başvuru sahiplerine eşlerin hak ve yükümlülüklerini, kayıt prosedürünü, güvenilir bilgi sağlama yükümlülüğünü ve yanlış bilgi vermenin sonuçlarını sunar.
  3. RAGS yetkilisi, başvuranları sağlık durumlarını belirlemek için tıbbi muayeneye tabi olma hakları konusunda bilgilendirir. Gelin ve damadın rızası ile onaylanmış formu göndermek için bir form verilir. Tıbbi muayeneden geçmeyi onaylama veya reddetme başvuruda ve kayıt işleminde belirtilir.

 

  1. Başvuranlar ile anlaşmaya varılarak, RAGS evlilik günü belirlenir. Genel bir kural olarak, bir yabancıyla evlilik, başvuruyu yaptıktan sonra 1 ay içersinde gerçekleşir. Belgelerle doğrulanan iyi nedenler varsa, kayıt bir günün içinde gerçekleştirilir.

 

  1. Evlilik her iki başvuranın da huzurunda kayıt altına alınır. Böylece, Ukrayna'da, bir yabancı ile evlilik Ukrayna vatandaşı olan kişiler için de geçerli olan genel kurallara göre yapılır.

 

Prosedür, destekleyici belgelerin sunulması gereği nedeniyle uzaya bilir. Bir paket belge hazırlamak için uzman avukatlarımız ile iletişime geçmeniz önerilir. Bu zaman, çaba ve para tasarrufu sağlayacaktır. İlk olarak, belgeler yasallaştırılmalıdır, yani kayıt olan ülkede tanınmalıdır. İkinci olarak, belgeler kayıt otoritesinin içeriği değerlendirmesine olanak tanıyacak şekilde Ukraynacaya çevrilmelidir. Uzmanlarımız hızlı bir şekilde şunları belirleyecektir:
- hangi ülkede belgelerin yasallaştırılacağı (Ukrayna'da ve ya bir yabancı ülkede);
- belgeleri yasallaştırmanın gerekli bir yolu;
- bir dokümanı tercüme etme prosedürü.