Ukrayna'da bir şirket nasıl kurulur

Ukrayna'da bir şirket nasıl kurulur

Ticaret alanı, hizmet sektörü, hazır yemek sektörü - nereye bakarsanız bakın yabancı uyruklu vatandaşlar ile karşılaşa bilirsiniz.Onlar Ukrayna'da aktif ticari faaliyetler yürütüyorlar ve bu nedenle de aynı şekilde vergi ödemeli ve devletin  karşısında Ukrayna vatandaşı olan girişimciler gibi vergi ödemelidir. Ukrayna'da bir iş açmak için gereken prosedürleri en kısa sürede ve en düşük maliyetle nasıl alabilirim? Diye kendinize soru soruyorsanız o zaman doğru yerdesiniz çünki bugün biz bunları konuşacağız.

Yabancı bir kişi tarafından şirket kurmanın genel sorunları ve soruları

Ukrayna Anayasası'nın 26. maddesi, ülkemiz topraklarındaki yabancı vatandaşların ve vatansız kişilerin Ukrayna vatandaşlarıyla aynı hak ve yükümlülüklere sahip olduğunu düzenlemektedir. Temel yasaya ek olarak, Ukrayna'da yabancı vatandaşların yeri ve faaliyetleri Yabancılar ve Vatansız Kişilerin Hukuki Statüsü Kanunu ile düzenlenmektedir. Temel şart, Ukrayna'da mukim olmayan bir kişinin yasal olarak Ukrayna topraklarında kalması gerektiğidir. Bunun ne anlama geldiğini öğrenmek isteyenler için Göç Yasasını ve birkaç ek karar ve emri okuyabilirsiniz.

Ukrayna'da bir iş yeri açmak isteyen bir yabancı, her şeyden önce, davranışının yasal biçimini seçmelidir. Birçok avukat LLC'yi tercih etmenizi önerir. Girişimciliğin en istikrarlı biçimi olarak kabul edilen bir limited şirkettir, çünkü ülkemizde kurucuları koruyan zaten kabul edilmiş ve başarılı bir şekilde işleyen yasalardan net ve düşünülmüş bir düzenleyici çerçeve geliştirilmiştir.

Ukrayna'da girişimci olmaya karar veren diğer ülkelerin kararlı vatandaşları için, bazı yasal dogmalar ve kısıtlamalar vardır. Bu nedenle, örneğin, bir bireysel girişimcinin kaydı için, Ukrayna'da kayıtlı bir ikametgahınız olması gerekir ve bu sadece Ukrayna'da oturma izniniz varsa mümkündür.

Yabancılar tarafından Ukrayna'da bir işletme kurmanın püf noktaları

Bir tüzel kişinin kayıt işlemine başlamadan önce bir kimlik numarası veya vergi mükellef kartı almanız gerekir. Onsuz, maalesef, noter ile tek bir belge hazırlamak mümkün olmayacak, kayıt işlemi geçersiz olacaktır.

İç mevzuatın bir başka nüansı, yeni gelen bir yabancı girişimcinin yeni oluşturulan bir şirketin hemen başkanı olma hakkına sahip olmamasıdır. Bunu yapmak için en azından çalışma izni alması gerekir. Böyle bir belgeye sahip değilse, o zaman resmi olsa bile, şirketin yönetimini devralacak Ukraynalı bir vatandaş aramalısınız. Şirket yasaya göre resmileştirildikten hemen sonra, mukim olmayan bir kişi çalışma izni alabilir ve yönetimi değiştirme sürecine başlayabilir. Ancak ondan sonra bir yönetici pozisyonu alabilir.

 

Ukraynalı ve yabancı bir şirketin tescil prosedüründeki farklılıklar

Ukrayna mevzuatı, yabancı vatandaşların belirli mevkilerde yer almasına izin vermemektedir. Örneğin, avukat, denetçi, noter olamazlar. Buna ek olarak, yabancı vatandaşların tarım arazisi mülkiyeti edinme hakları yoktur. Ancak kiralama, yerleşik olmayanların güvenli bir şekilde kullanma hakkına sahip olduğu bu soruna mükemmel bir çözümdür.

Katı bir kayıtlı sermaye (100 bin ABD Doları ve üstü) ile bir LLC'ye kaydolurken, yabancı bir girişimci, ülkemizde daimi oturma izni alma hakkını veren resmi büyük bir yatırımcı olabilir. Zaten Ukrayna vatandaşı olan yerli girişimcilerin buna ihtiyacı yoktur.

Mukim olmayan bir şirketin kurulması için gerekli belgelerin listesi

Yabancı bir vatandaşın şirketi adına kaydettirme seçeneğini göz önüne alırsak, aşağıdaki belgeleri sağlaması gerekir:

  • noterden mukim olmayan kişinin tüzüğü imzalama ve tüm belgeleri kaydetme hakkı olduğu bir vekaletname;
  • Ukraynacaya çevrisi, bir çevirmen ve pasaportun noter tasdikli bir kopyası tarafından imzalanmış nüshası;
  • kimlik kodunun kopyası;
  • Şirketin ne tür faaliyetlerde bulunmayı planladığı hakkında bilgi. Yani, şirketin faaliyet göstereceği özel faaliyet alanı açıkça belirtilmelidir;
  • kayıtlı sermaye miktarı. ne tür bir yürütme organı olacak (örneğin, tüm kararları alacak bir yönetim kurulu veya tam yetkiye sahip ayrı bir müdür).
  • Bir işletmenin vergilendirme şekli

Aynı zamanda hiç kimse, yerleşik olmayan bir kişiyi bir protokol, yeni kurulan bir işletmenin bir tüzüğü ve tamamlanmış bir kayıt kartı içeren bir kurucu belge paketi toplama ihtiyacından muaf tutmaz. Bir yabancının Ukrayna dili ile ilgili zorlukları varsa, büyük olasılıkla bu prosedürleri hızlı ve acısız bir şekilde geçirmenize yardımcı olacak Adalet hukuk ve danışmanlık büromuzdan yardım ala bilirsiniz.

 

Bir yabancı tarafından bir şirketin tescili sırasında ortaya çıkan maliyetler

 Ukrayna'da yerleşik olmayanlar için bir iş kurma maliyeti çok yüksek olarak adlandırılamaz. Aşağıdaki maliyetler ortalama çıkar olarak hesaplana bilir:

  • Bir banka hesabı açmak ( bir banka hesabınız olmadan bir girişimci faaliyetlerinde bulunmak yasaktır) - yaklaşık 500 UAH.
  • Yasal bir adres için - 2 bin UAH.
  • Hukuk firmaları tarafından sağlanan diğer yardımlar.

Yukarıdakileri özetlemek gerekirse, Ukrayna hukukunun normlarına göre, yerleşik olmayan bir kurucunun bir şirketi kaydederken aynı adımları attığı, aynı sorumluluğu taşıdığı ve ülkenin sakinleriyle aynı haklara sahip olduğu sonucuna varıyoruz. Bununla birlikte, yabancıların dikkate alması gereken birkaç ek nokta vardır. Örneğin, Ukrayna topraklarında yasal mevcudiyetini teyit eden tüm belgelere sahip olmak için bir kimlik kodu verme yükümlülükleri vardır. Her şey doğru şekilde yapılırs, kayıt birkaç günden fazla sürmez.