Ukrayna sınırında izin verilen süreden çok kalmak: bir yabancı için nasıl sonuçlar ortaya çıkara bilir.

Ukrayna sınırında izin verilen süreden çok kalmak: bir yabancı için nasıl sonuçlar ortaya çıkara bilir.

Yabancı bir ülkede kalmanın yasallığı sorunu, belki de kendi ülkesinden ayrılan her kişi için geçerlidir. Ukrayna'ya gelince, göç politikası konularında oldukça yumuşak ve birçok ülkenin temsilcileri için giriş için vize rejimini bile kaldırmaktadır (örneğin, AB ülkeleri, Sovyet ülkeleri, ABD, Türkiye, Japonya, vb.).

Dolayısıyla, ülkenin Ukrayna ile ilgili vize olup olmamasına bağlı olarak, ülkede yasal kalış süresini belirlemek için iki seçenek vardır:

 

vize ülkeleri için - vizenin süresine karşılık gelir;

vizesiz - 180 gün boyunca 90 günden fazla olmamalıdır.

İlk düzenlemede her şey açıkça tanımlanmış ve anlaşılabilirse, ikincisinde bazı zorluklar vardır. Ülke topraklarının girişindeki her yabancı, geçiş tarihinden 180 gün önce kendi topraklarında kaldığı tüm günleri hesaplamalıdır. Bu tarihleri ​​kontrol etmek oldukça zordur, özellikle çok sayıda giriş çıkış varsa ve hepsi düzensizse. Ayrıca, çoğu zaman yabancı vatandaşlar yasal kalış süresini hesaplama ilkesini bile anlamamaktadır. Bununla birlikte, dedikleri gibi, yasaların cehaleti sorumluluktan muaf değildir ve vizesiz yabancıların, ülkede kalışınızı planlamanıza yardımcı olacak bir göç hesaplayıcısı kullanmaları şiddetle tavsiye edilir.

Bir yabancı yasal sürenin sona ermesinden sonra Ukrayna bölgesinden ayrılmazsa, mevcut göç mevzuatını ihlal eder. Sınır kapısında, sınır hizmetinin yetkili temsilcileri son tarihin ihlali gerçeğini tespit ederse, onlar yönetim ihlali durumunda  1700 ile 5100 UAH arası para  cezası çıkarılacaktır. Sınır muhafızlarının, sadece nakitsiz ödemeler için terminaller aracılığıyla doğrudan kontrol noktalarında para cezaları toplayabileceğine dikkat edilmelidir.

Eğer böyle bir sınır noktasında bulunmuyorlarsa veya bir yabancının mali durumu nedeniyle yerinde ödeme yapamaması durumunda, böyle bir kişiye ödeme yapması için 15 gün verilir. Aynı zamanda, bu sürenin bitiminden sonraki 3 iş günü içinde, böyle bir para cezasının ödenmesi hakkında yetkili bir kişiye veya DEVLET dairesine para cezası ödediğine dair makbuz göndermekle yükümlüdür.

Önemli olan, eğer bir yabancı para cezası ödemesine uymamışsa, daha sonra 3 yıla kadar bir süre için ülkeye girmesi yasaklanabilir. Ayrıca, böyle bir kişi ile ilgili beyanlar, girişi reddedilen kişilerin özel bir veritabanına girilir ve ülkeye girmek istediğinde ülke sınırlarından içeriye alınmaz.

Bir yabancı ilk kez böyle bir cezaya uymazsa, bir sonraki yasak, bir önceki yasağın hâlâ yürürlükte olan kısmına +10 yıl önceden eklenilecektir.

 

Sınırları yasa dışı veya kontrol noktalarının dışından geçmeye çalışan yabancı vatandaşlar için, 5 yıla kadar bir giriş yasağı süresi belirleyebilirler.

Yasal kalış süresinin sona ermesinden sonra gönüllü olarak ülke bölgesinden ayrılmayan yabancılar kategorisine gelince, onlara kendi ülke topraklarına zorla geri dönüş prosedürü uygulanabilir. Ancak böyle bir kişi bu eylemlerden de kaçarsa, ülkeyi terk etmesine dair kati emirler ile sınırdışı edilir.